App: Stier in de Stal

Heeft jouw kind moeite met het uitspreken de st klank?

De 2e Logopedie app “Stier in de Stal” helpt kinderen bij het oefenen van het uitspreken van de st-klank. Deze nieuwe app is begin dit jaar gepubliceerd in de App Store. Het betreft een app voor kinderen die logopedie volgen.

App icon Logopedie st klank

De app bevat een verhaal over Stier in de Stal. Het verhaal wordt voorgelezen door de logopediste Maartje Oosterwijk. Je kind kan zo de st-klank oefenen zonder dat je er zelf als ouder bij hoeft te blijven.

Nieuw aan deze app is de toevoeging van een leesplankje waarop de nieuwe woorden afzonderlijk worden uitgesproken. Als je kind vaak op hetzelfde icon klikt wordt het woord steeds opnieuw afgespeeld. Dit wordt een auditief bombardement genoemd. De herhaling van het woord leidt er toe dat je kind de klank en het woord gemakkelijk gaat herkennen.

Categorieën: Apps

Henrique

Ik ben ontwerper, docent en projectleider. Ik ontwikkel apps voor kinderen en geef les in programmeren op basisscholen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *