App Kids Studio

App Kids Studio ontwikkelt samen met kinderen educatieve apps.

apps maken apps maken apps maken apps maken apps maken

Ontwikkel een app in de klas!

De workshop "App ontwikkelen” is opgezet om leerlingen op de basisschool meer inzicht te geven op de vraag “Hoe maak je een app?” Tijdens de workshop wordt de theorie rondom het maken van een app behandeld en leren de kinderen hoe je een ontwerp maakt en wat programmeren is.

Van idee tot app

De leerlingen van Villa Kakelbont kregen van de bovenschoolse directeur een opdracht om een app te ontwikkelen. De app heeft als doel om kinderen in groep 5 en 6 te ondersteunen bij het leren van breuken. De kinderen gingen zelf als een echt bedrijf aan de slag. Ze verdeelden de rollen onderling en hadden een directeur en een ontwerper in het team. Ze bedachten een thema voor de app: Taarten om breuken mee te leren. Ze zochten een tekenaar en een programmeur die ze kon helpen om de app te realiseren.

Ontwerpen en testen

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben zelf verzonnen hoe de app er uit zou komen te zien en welke sommen er in de app zouden komen. Ze verzonnen hoeveel levels de app zou hebben en dat het een oplopende moeilijkheidsgraad moest bevatten. Level 1 en 2 zijn inmiddels gerealiseerd en level 3 is in ontwikkeling.

Partner


Gegevens

App Kids Studio
KvK: 63036657
Hoogeveen
Nederland
www.appkidsstudio.nl

Contact

Tel nr: 06-42232264
Email: info@appkidsstudio.nl