Apps voor kinderen

Apps voor kinderen

App Kids Studio ontwikkelt educatieve apps voor kinderen. De apps zijn te vinden in de App Store en in de Google Play Store.

Breuken Bakken

Breuken bakken

De app helpt kinderen met het leren van breuken en bevat 250 sommen. Na elke som zie je of je de som goed of fout hebt gemaakt door middel van een animatie.

De app is bedacht door leerlingen uit groep 7 en 8 van Villa Kakelbont in samenwerking met App Kids Studio.

Er zijn 3 levels beschikbaar met in totaal 7 rondes. Kinderen leren op basis van taarten en taartpunten een breuk herkennen. Bijvoorbeeld: Bij 1/3 krijg je een taart met 3 taartpunten te zien, waarbij de leerling dan 1 punt moet aanklikken. Na elke som zie je gelijk of het goed of fout is en kun je de som nakijken. Elke ronde bevat 10 sommen. Na elke ronde krijgt de leerling feedback over hoeveel sommen goed of fout zijn.

Polly de Pinguïn

Polly de Pinguïn bestaat uit een aantal apps waarbij kinderen woorden leren herkennen, leren tellen en vormen leren herkennen.

Polly de Pinguïn

 

Appstore

icon playstore

Polly de Pinguïn gaat op reis is een educatieve app, speciaal ontwikkeld voor peuters, kleuters en kinderen in groep 1 t/m 4. Een app om samen te ontdekken door ouder en kind of alleen door de wat oudere kinderen. Elke bladzijde bevat een verhaal en wordt ondersteund door leuke animaties, waardoor uw kind de nieuwe woorden beter onthoudt. Voor kinderen in groep 3 en 4 is de app een aanvulling in het zelfstandig leren lezen. De app is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

De app is “kids-proof!” Dit betekent dat uw kind niet in aanraking komt met ongewenste reclame en er geen in-app aankopen kunnen worden gedaan.